Rostad sparris och champinjon carbonara
Kategori: Mat - nudlar och pasta
Det här receptet hittade jag på facebook på Tip Heros sida.
Enkelt att göra och en annan sorts carbonara.
Gott var det också !
Hur mycket av varje på nedan ingredienser kan man välja själv, det är ju en smaksak.
1 knippe sparris
champinjoner
salt, peppar
olivolja
bacon
vitlök
pasta
4 ägg
parmesan
Dela sparrisen i bitar och champinjonerna i klyftor.
Häll över salt, peppar och olivolja och rosta i ugn i 220 grader i 20 - 30 minuter.
Glöm inte att blanda lite under tiden.
Stek baconet i bitar och ta bort från spisen när dom är så mycket stekta som du vill ha dom.
Blanda i så mycket pressad vitlök som du vill ha.
Koka den pasta du vill ha till.
Vispa ihop ägg, parmesan och peppar i en skål.
Häll i lite pastavatten i stekpannan med bacon och vitlöken.
Häll den kokta pastan i stekpannan.
Häll i ägg- och parmesansmeten under tiden du rör runt.
Häll på sparrisen och champinjonerna i pannan.