nettanbergh.blogg.se

Lax med krämig risoni

Kategori: Mat - fisk

 
 
Det här receptet hittade jag på Jennys matblogg. Vill ni ha länken till den så klicka här !
 
Den krämiga risonin kommer jag att göra flera gånger som ett alternativ istället för ris / pasta.
Skulle kunna tänka mig tom att byta ut den naturella Philadelphiaosten mot en smaksatt till tex en köttbit.
 
 
4 pers
 
500 - 700 g färsk lax
Vatten
2 tärningar kycklingbuljong
3 1/2 dl Risoni
100 g Philadelphiaost
Salt och svartpeppar
Kryddor efter smak
Dill
 
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan nedåt.
Salta och peppra och ställ in i ugnen.
 
Enligt receptet kan laxen stå inne i ugnen ca 25 - 35 min.
Jag satte en termometer i laxen och lät den gå upp till 53 grader och då var den klar.
 
Koka upp vatten och smula ner bulongtärningarna och häll i Risonin.
Låt koka 11 minuter.
 
Behåll lite buljongvatten när du häller av Risonin.
 
Späd med lite buljongvatten ( jag började med ca 0,25 dl ).
Rör ner Philadelpiaosten, smaka av med salt och svartpeppar och andra kryddor du tycker om.
 
Ha lite dill till laxen och grönsaker.