nettanbergh.blogg.se

Färdigjobbat för idag !

Kategori: Min vardag 2016

Färdigjobbat för idag - och då menar jag med plantering och flytt av krukor.
Har man inte jobbat bort några kalorier idag så är jag förvånad. Ha ha !
Jobbigt värre var det !
 
Nu är sallad, morötter och rädisor planterade / sådda :
 
 
 
Har två krukor på altanen med basilika, bladpersilja och gräslök och den andra med extra rädisor om det inte funkar i landet pga småkryp som käkar upp dom.
 
Sen blev det två krukor med blommorna jag köpte :
 
 
Måste också visa ett kort på vårt lilla bär / rabarberland :
 
 
Här är det rabarber, krusbär, hallon, björnbär
 
 

Hampus och full fart i stugan

Kategori: Min vardag 2016

Idag var man uppe tidigt som vanligt. Men det gjorde inget då vi ändå skulle upp tidigt - Leon skulle komma vid 8-tiden och Nathis skulle väckas samtidigt då hon skulle iväg och jobba.
 
Idag fyller Hampus 11 år ! Vår första mops som älskar att strosa omkring i trädgården och ha det skönt. Och det är det som han nu kommer att få göra i sommar då han har svårt att gå. Dessutom har han inga tänder kvar då vi har varit tvungna att ta bort dom. Men någon gosigare och mysigare mops har vi inte haft. Han är så snäll så man blir irriterad ibland då dom andra busar och drar i honom och han säger inte ifrån. Ha ha !
 
 
När Christer körde Nathis till jobbet stekte jag fläskfilén som jag igår la i första marinaden. Sen åkte den in i ugnen för att bli klar och nu ligger den i marinad nr 2 i kylen och gottar sig.
 
 
Har så mycket som jag vill göra idag och jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Men jag ska också ha helg och koppla av lite. Fortsätta med målandet som jag påbörjade igår och det är avkoppling det.
 
 
 
Strax före 10 åkte jag, Christer och Leon iväg mot Barkarby. Vi gick in på Plantagen och köpte lite grönsaker och blommor som nu ska planteras. I år blir det ingen potatis då vi ska låta jorden vila och därför ska jag plantera sallad och så lite örter och grönsaker istället.
 
 
 
 
Klockan går helt fel och har gått sönder så en ny klocka måste inhandlas !
 
Sen blev det en tur in på Rusta där jag köpte en matta att ha under killarnas vattenskål.Har man dåligt med tänder / slabbar så blir det blött på golvet, och det har gjort att det har blivit lite förstört just där vattenskålen står. 
 
 
Sen hittade Christer 2 lampor som han ville testa och se hur dom ser ut i mörker, så nu står dom och "laddar" ljus i rabatten. Blir det bra så ska vi köpa fler och sätta ut.
 
 
Christer fick en sväng på Biltema också där han köpte en ny vattenspridare och vattenmätare.
Men sen ville Leon åka hem. Ha ha !
Han fick pannkakor som vi hade kvar i kylen och sitter nu och väntar på att Nathis ska komma hem från jobbet.
 
Christer ska hjälpa mig blanda runt lite i jorden där jag ska plantera sallad och så frön och sen blir det plantering av blommor i krukor.
 
Synd att solen inte kan komma fram lite mer, men det får man väl stå ut med.
Ha en underbar dag ! Jag kommer tillbaka med fler bilder under em. 
 

Fredag

Kategori: Min vardag 2016

Fredag och det känns jätteskönt !
Jag har varit ensam hela veckan och försökt få ihop allt på jobbet och gjort allt det viktigaste / nödvändigaste och hoppas att jag hinner med alla "surdegar" som ligger så jag komme ikapp med allt. Mailen bara ökar, men jag ska nog få ihop det till slut. Jag hade inte ens lunch igår utan gick ut 10 minuter och satte mig för att tänka på annat.
Men det blir nog bättre snart när våra inhyrda har haft sina tentor så jag får hjälp igen.
 
Idag efter att ha slutat åkte jag hem för att kolla vad som behövde handlas och åkte sen och handlade till frukost och middag imorgon. Leon kommer hem till oss på fm så då är det skönt att allt finns hemma.
 
Jag har lagt fläskfile på marinering till imorgon - marinering nr 1 då imorgon blir det marinering nr 2 innan det ska in i ugnen. Tänkte kolla lite på bakrecept också och baka nått smarrigt. Om andan faller in. Har ju massor av rabarber, men vill ju inte bara göra rabarberkaka. Ja, vi får se.
 
 
 
Mannen har fått smak för sushi så han har åkt iväg och köpt det till middag.
Jag äter väl några kuddar och sen sparar jag till imorgon. Ha ha !
 
Altanen är gul igen av allt pollen så ska försöka torka av allt igen så man slipper gul överallt.