nettanbergh.blogg.se

Godmorgon

Kategori: Min vardag 2016

En behövlig sovmorgon efter att ha gått och lagt oss sent inatt.
Nathis och Nassim var på sen bio igår då dom jobbade sent bägge två och kom hem vid 3.
 
Idag är det lördag och vi har inga större to-do saker att göra.
Lite småpyssel med saker kommer självklart att ske men annars ska vi ta det lugnt.
Christer ska skjutsa mamma och Enar ikväll då dom ska på middag hos en bekant i Jakobsberg.
 
Ja, inget inspirerande inlägg, men hoppas på ett senare under dan.
 
Frukost

Fredag och helg

Kategori: Min vardag 2016

Va uppe tidigt imorse av nån anledning.
Men det var ganska skönt då jag kunde i lugn och ro sitta och ta en kaffe, busa med killarna ett tag innan jag gick och bara va.
 
Idag skulle Nathis också upp tidigt då hon började 10, så när jag kom till jobbet kl 7 så hade vi sms-kontakt så hon inte somnade om.
 
Dagen snurrade på som vanligt med telefon, mail, ordrar och annat jobb och på lunchen käkade jag mat från gårdagens middag som var så god och som jag satte in recept på. Tycker absolut ni ska testa att göra det om ni inte redan har nått liknande då det var gott.
 
På em hade vi möte på vår avdelning och vår Sverige chef hade varit och besökt en affär på söder som säljer godis / kola. Antagligen "fint" och dyrt godis då hon tog fram 2 st små askar och berättade att den här kolan kostade 1000,- / kg.
 
 
 
Visst, kolan var god, men 1000,-/ kg ? Nä !
Tror jag fick en kola med smak av bourbon vanilj och havssalt och den var jättegod, men kan säkert köpas lika god någonannastans billigare. Men det är vad jag tycker.
 
Sen hade vi avtackning av en kille som jobbat på IT som slutade idag. Jag tog en latte och en liten bit av en äppelkaka, och när jag 30 minuter senare satt i bilen på väg hem kändes det som om jag hade ätit värsta brakmiddagen. Jag skulle ha struntat i latten. Ha ha !
 
När jag kom hem fick jag reda på att Nathis skulle in på ett litet extrapass på 3 timmar på sitt jobb. Så hon passade på att käka lite och Christer skjutsade henne sen till Brommaplan kl 17.
 
Efter att dom åkt har jag tänt ljus i hela vardagsrummet för lite fredagsmys och sen tagit det lugnt. Det är ju i alla fall fredag och man har jobbat hela dan.
 
Vet att jag lovat att sätta in kort på mina fransar och jag hade tänkt att be Nathis ta kort på dom när jag kom hem, men nu skulle hon åka och jobba så jag fick försöka ta kort på dom själva. Så här kommer lite kort från olika vinklar. Inte dom snyggaste korten, men ni ska veta hur många kort jag var tvungen att ta för att få till det överhuvudtaget. Ha ha !
 
 
 
 
 
 
Ha nu en underbar kväll. För det tänker jag ha !
 
 

Fläskfile i krämig sås med bulgur och grönsaker

Kategori: Mat - kött

 
Receptet kommer från Vardagsmaten.se.
Jag kommer skriva ner receptet på det sättet som jag gjorde det på, men vill man göra originalreceptet får man gå in på deras hemsida.
 
 
4 portioner
 
1 röd paprika
1 röd lök
2 morötter
1 squash
1 lime
salt och svartpeppar
 
Bulgur till 4 portioner
 
700 g fläskfile
200 g champinjoner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
4 - 5 dl creme fraiche
1 msk dragon
1 tsk dijon senap
salt och svartpeppar
 
 
Skär paprika, lök, morötter och squach i så stora bitar som du vill ha.
Jag delade mina bitar lite så allt blev lika stort.
Fräs grönsakerna i stekpanna så att dom blir mjuka, men ändå tuggmotstånd.
Salta, peppra och pressa över lime.
 
Koka bulgur enligt förpackningen.
 
Skär fläskfilen i 1/2 cm breda skivor och dela bitarna i mitten om du tycker att dom är för stora.
Jag delade mina.
Stek fläskfilen så att du får fin färg på bitarna.
Glöm inte att krydda.
 
Skiva champinjonerna, hacka löken i lite större bitar och hacka vitlöken.
Använd en hög stekpanna eller gryta - Stek lök och vitlök så att löken blir genomskilning men ej brun. Blanda ner champinjonerna och stek svampen så mycket du vill ha dom stekta.
 
Lägg ner fläskfilen i stekpannan / grytan.
Blanda ner creme fraiche, dragon och senap.
Krydda med salt och peppar och dragon om du vill ha mer av den smaken.
 
Lägg upp bulgur på ett fat och häll över grönsakerna. Se till att få med skyn och häll över.
Blanda till lite försiktigt.