nettanbergh.blogg.se

Måndag morgon

Kategori: Min vardag 2018

Så blev det en ny vecka igen.
Arbete måndag - torsdag och en ålandstripp fredag - söndag.

Som vanligt har lill-tjejen legat och sovit mellan oss under täcket. Fick dock en bild på henne då hon stoppade fram huvudet.

Släckte igår klockan 12 och då kom också dottern hem. Tog ett tag att somna och klockan 2 stod dottern i dörren och så att hon skulle träffa nån. Jaha?! 
Orkade inte titta på klockan när hon sen kom hem. Lite ändring när man ska vara hemma kanske är en sak, och framförallt om man ska väcka oss. Vet att jag sagt det förut men det måste bli ändring. 

Morgonbestyren är klara med mig själv, hundar och frukost till jobbet. Så nu sitter jag som vanligt på altan med min morgonkaffe.

Snart är det dax att bege sig till jobbet.

Kväll

Kategori: Min vardag 2018

Blev inte riktigt så mycket gjort som jag tänkt, men det är ju ändå söndag.
Klockan är 20 och Christer är på väg hem från Västerås.
 
Eftermiddagen har inneburit en hel del mys med hundarna och bus i trädgården.
Under står och spanar
Robbi hör barn uppe på fotbollsplanen 
Rabarbern har fått sig en knäpp och börjat om
 
 

Fylld rödspätta

Kategori: Mat - fisk

 
2 portioner
 
4 spätta filéer
salt, peppar
räkost 
skalade räkor
smör
 
Panering
1 ägg
ströbröd
salt, peppar
 
Remoladsås
3 msk majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk bostongurka
salt, peppar
 
Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda, salta och peppra.
 
Bred ut räkost på filéerna och lägg några räkor delade i mindre bitar på 2 utav dom.
 
Lägg ihop filéerna två och två.
 
Vispa ihop ett ägg i en tallrik, häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan.
Doppa fisken först i ägg och sedan i ströbröd.
 
Stek fisken gyllene på båda sidor i rikligt med smör.
 
Blanda majonäs, créme fraiche och bostongurka.
Jag hade i mer bostongurka än det som står ovan så att det smakade mer.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera spättan med potatis, citron och remoladsåsen.