nettanbergh.blogg.se

Knäckig smuläppelpaj

Kategori: Bakat - efterrättspajer

 
 
Receptet är taget från hemsidan tidningenhembakat.se
 
3 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl strösocker
1 nypa salt
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
150 g smält smör
 
Fyllning
ca 3 äpplen
1 - 2 msk strösocker
1 tsk kanel
 
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 
Nyp ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, salt, mjöl och sirap till en smulig deg.
 
Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. 
Strö över socker och kanel.
 
Smula degen över äpplena.
 
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
 
 
 
Kommentera inlägget här: