Fylld rödspätta
Kategori: Mat - fisk

2 portioner
4 spätta filéer
salt, peppar
räkost
skalade räkor
smör
Panering
1 ägg
ströbröd
salt, peppar
Remoladsås
3 msk majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk bostongurka
salt, peppar
Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda, salta och peppra.
Bred ut räkost på filéerna och lägg några räkor delade i mindre bitar på 2 utav dom.
Lägg ihop filéerna två och två.
Vispa ihop ett ägg i en tallrik, häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan.
Doppa fisken först i ägg och sedan i ströbröd.
Stek fisken gyllene på båda sidor i rikligt med smör.
Blanda majonäs, créme fraiche och bostongurka.
Jag hade i mer bostongurka än det som står ovan så att det smakade mer.
Smaka av med salt och peppar.
Servera spättan med potatis, citron och remoladsåsen.
pernillasandstrm.blogg.se säger:
Bloggadress: http://pernillasandstrm.blogg.se/
Åh så gott :)