Äppelgömmor
Kategori: Bakat - bullar

Jag hade 4 äpplen som ingen åt hemma så bestämmde mig för att göra lite äppelgömmor.
Receptet hittade jag på Tidningen Hembakat !
ca 25 st
25 g jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
Fyllning
4 finhackade äpplen
25 g smör
2 msk socker
1 msk kanel
Pensling
ägg
Garnering
1 1/2 dl florsocker
1 msk vatten
Skala och tärna äpplena.
Smält smör och socker i en stekpanna
Lägg ner äppelbitarna och stek dem mjuka på medelvärme.
Strö kanel över och blanda väl.
Låt det svalna.
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt smör i mindre bitar, samt socker och mjöl.
Arbeta till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkant, ca 40 x 40 cm.
Skär ut fyrkanter, 8 x 8 cm.
Fördela lite av fyllningen i mitten på varje fyrkant.
Vik ihop de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
Lägg varje bulle i en pappersform på en plåt.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 5 - 8 minuter.
Låt bullarna kallna.
Blanda florsocker med lite vatten och garnera bullarna.
Susan säger:
Bloggadress: http://susan.itelit.com
Åhhh så gottigt=)
Kramar