Tigerkaka med Choklad och Citron
Kategori: Bakat - mjuka kakor

Receptet kommer ifrån Lindas Bakskola / Tidningen Hembakat !
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
100 g smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
1 1/2 msk kakao
Garnering :
ca 25 g mörk choklad, smält
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägga och socker pösigt i en bunke.
Blanda bakpulver och mjl och rör ner i äggsmeten.
Smält smöret och blanda det med mjölken.
Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en smet.
Häll hälften av smeten i en annan bunke.
Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra.
Häll den ljusa smeten i en smor och bröad limpform, ca 1 1/2 liter.
Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 40 - 45 minuter.
Låt den svalna i formen.
Garnering : Ringla chockladen över kakan och låt den stelna.

Kai säger:
Bloggadress: http://tabehodai.blogg.se
Oj.. Ser farligt gott ut :)