nettanbergh.blogg.se

Tigerkaka med Choklad och Citron

Kategori: Bakat - mjuka kakor

 
 
 
 
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
100 g smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
1 1/2 msk kakao
 
Garnering :
ca 25 g mörk choklad, smält
 
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 
Vispa ägga och socker pösigt i en bunke.
Blanda bakpulver och mjl och rör ner i äggsmeten.
 
Smält smöret och blanda det med mjölken.
Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en smet.
 
Häll hälften av smeten i en annan bunke.
Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra.
 
Häll den ljusa smeten i en smor och bröad limpform, ca 1 1/2 liter.
Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
 
Grädda kakan längst ner i ugnen i 40 - 45 minuter.
Låt den svalna i formen.
 
Garnering : Ringla chockladen över kakan och låt den stelna.
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Kai säger:
    2015-08-30 | 18:02:32
    Bloggadress: http://tabehodai.blogg.se

    Oj.. Ser farligt gott ut :)

    Svar: Den var friskt god istället för vanlig choklad / vanilj-tigerkaka.
    Jeanette "Nettan"

Kommentera inlägget här: