Apelsinkräm med nötkross
Kategori: Dessert

Detta recept är från gourmetmorsan som gjorde denna dessert på Halv åtta hos mig förra veckan och som vann !
Till 4 personer
2 msk smör
1 dl hackade cashewnötter
1 dl hackade mandlar
2 msk socker
2 dl grekiskt yoghurt ( jag använde turkisk och det gick lika bra )
1 apelsin att filéea
Apelsinkräm:
2 apelsiner
1 dl socker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
Lägg smöret och dom hackade nötterna och sockret i en stekpanna,
Låt sockret smälta så det blir karameliserat.
Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.
Tvätta apelsinerna noga.
Riv skalet från apelsinerna och pressa ur saften.
Spar lite saft, ca 0,5 dl.
Koka upp apelsinsaft, skal och socker.
Tillsätt smöret.
Sila av skalet.
Blanda maizenan med den sparade apelsinsaften (0,5 dl ) och rör ner i den silade saften.
Vispa samman äggen och rör ner dom i apelsinsaften, och låt sjuda upp tills krämen tjocknat.
Häll över krämen i en skål och låt svalna.
Blanda ihop yoghurt och kräm.
Häll upp i portionsglas och dekorera med nötkross och apelsinfiléer.