Lax med krämig risoni
Kategori: Mat - fisk

Det här receptet hittade jag på Jennys matblogg. Vill ni ha länken till den så klicka här !
Den krämiga risonin kommer jag att göra flera gånger som ett alternativ istället för ris / pasta.
Skulle kunna tänka mig tom att byta ut den naturella Philadelphiaosten mot en smaksatt till tex en köttbit.
4 pers
500 - 700 g färsk lax
Vatten
2 tärningar kycklingbuljong
3 1/2 dl Risoni
100 g Philadelphiaost
Salt och svartpeppar
Kryddor efter smak
Dill
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan nedåt.
Salta och peppra och ställ in i ugnen.
Enligt receptet kan laxen stå inne i ugnen ca 25 - 35 min.
Jag satte en termometer i laxen och lät den gå upp till 53 grader och då var den klar.
Koka upp vatten och smula ner bulongtärningarna och häll i Risonin.
Låt koka 11 minuter.
Behåll lite buljongvatten när du häller av Risonin.
Späd med lite buljongvatten ( jag började med ca 0,25 dl ).
Rör ner Philadelpiaosten, smaka av med salt och svartpeppar och andra kryddor du tycker om.
Ha lite dill till laxen och grönsaker.