nettanbergh.blogg.se

Fylld rödspätta

Kategori: Mat - fisk

 
2 portioner
 
4 spätta filéer
salt, peppar
räkost 
skalade räkor
smör
 
Panering
1 ägg
ströbröd
salt, peppar
 
Remoladsås
3 msk majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk bostongurka
salt, peppar
 
Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda, salta och peppra.
 
Bred ut räkost på filéerna och lägg några räkor delade i mindre bitar på 2 utav dom.
 
Lägg ihop filéerna två och två.
 
Vispa ihop ett ägg i en tallrik, häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan.
Doppa fisken först i ägg och sedan i ströbröd.
 
Stek fisken gyllene på båda sidor i rikligt med smör.
 
Blanda majonäs, créme fraiche och bostongurka.
Jag hade i mer bostongurka än det som står ovan så att det smakade mer.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera spättan med potatis, citron och remoladsåsen.
 

KOMMENTARER:

  • AyumuSWE säger:
    2018-09-23 | 16:25:17
    Bloggadress: http://ayumuswe.com/

    Åh så gott :)

    Svar: Det var jättegott och kommer att göras här hemma flera gånger !
    Jeanette None

Kommentera inlägget här: