nettanbergh.blogg.se

Moldavien - Del 2 / Dag 2

Kategori: Min vardag 2018, Moldavien

Då det gått ett tag sedan jag skrev om första delen om Marias och min resa i Moldavien hoppas jag att jag inte glömmer något :)
 
Maria hade fått information om att första dagens utställning skulle börja klockan 12 så vi hade inte bråttom upp på morgonen. Vi sov dock inte så mycket i alla fall då sängen var superhård och vi hade ont i höfter och rygg när vi skulle vända på oss. Dessutom var det första natten för hundarna så dom ville upp i sängen och stod och krafsade bredvid oss.
 
När vi kvällen innan var ute och handlade lite såg vi bredvid "vår butik" att det fanns en liten kaffeholk bredvid. Och jag kan inte mer än säga holk då det var en superliten utbyggnad på huset där det bara fick plats en människa och där sålde dom kaffe och nån smörgås.
 
Vi bestämde oss på morgonen att vi plockar ihop våra saker och går och köper varsin kaffe och något till innan vi åkte till utställningen.
 
När vi åker på utställning i Sverige och Finland brukar vi lasta allt vi ska ha med oss på Marias pirra. Men den kunde vi ju inte ha med på flyget så vi la ner allt vi behövde i Marias handbagage på hjul och tog med en hopfällbar bur som Maria hade i sin resväska och gick ut med hundarna och mot den lilla kaffe-holken.
 
Vi köpte kaffe och en croissant, men tyvärr var den fylld med choklad och det tycker inte Maria om och dessutom var den väldigt söt. Men vi fick oss en kopp latte i alla fall. När Maria skulle betala tog han inte emot våra euro och vi frågade var vi kunde växla, men han tog fram en liten börs och hjälpte Maria att växla.
 
Utanför gatan fick vi tag i en taxi som körde oss till Megapolis Mall.
 
Vi hamnade på en jättestor parkering men såg ingen skylt om var vi skulle ta vägen, men utanför stod det en vakt och vi frågade var vi skulle ta vägen. Han förstod till slut att vi skulle på hundutställningen och pekade in mot centrumet som var enormt.
 
Innan vi gick in tände vi varsin cigg och då började vakten peka mot oss att gå ut på parkeringen och ställa oss vid en större askkopp - vi fick inte stå utanför centrumet. Det kändes lite konstigt då vägarna såg ut som dom gjorde och det låg skräp överallt, men centrumet såg väldigt fint ut så vi gjorde som han sa.
 
Efter att ha kommit in i centrumet gick vi omkring på nedervåningen och försökte hitta en skylt eller någon att fråga vart vi skulle ta vägen, och till slut såg Maria nedan skylt på väggen :
 
 
Vi var på rätt ställe och såg en jalusi-dörr åka upp och ner när det gick in och ut folk - dom hade inte öppnat än.
Utställningen skulle som sagt börja kl 12 och vi var där kl 11 för att kunna förbereda oss lite.
 
Det kom en och annan människa med hund, men dom kunde vi räkna på 1 hand än så länge.
Maria började prata med en tjej på tyska och fick reda på att utställningen inte började förrän kl 13, så vad skulle vi göra tills dess ?! Vi rastade hundarna och gick omkring och försökte få upp värmen för det blåste en hel del och det var kallt där vi stod innanför dörrarna i centrumet.
 
Jag kommer inte ihåg vad klockan var när dom drog upp dörren och vi fick komma in, men vi tog en plats och kollade i vilken ring vi skulle vara för det hade vi inte fått reda på. Men det var bara 4 ringar och vi tittade på lapparna utanför ringarna var vi skulle va. Vi tog en plats utmed en vägg och Maria gick och ställde sig i kö för att få ut alla nummerlappar för alla dar. Vi hade bara 1 bur med oss så tjejerna fick hoppa in i ringen och killarna fick vara med mig under tiden.
 
Utställningen börjad inte förrän kl 14 - dom har inte så bråttom :)
Men det var många i kön för att få ut sina nummerlappar så dom väntade på det innan det kunde sätta fart.
 
Som vanligt blir det mycket springa fram och tillbaka då vi hade 2 killar och 2 tjejer med oss och går det bra så ska vi bägge in, byta från killar till tjejer och sen in igen. Men Maria och jag har gjort det så många gånger så vi bara kör  :)
 
 
 
CACIB
Domare : Liudmila Lavrova, Moldova
 
Emmeric Int 2 R-CAC BM-3
Dallas open 1 CAC BM2 R-CACIB
Naomi open 1 CAC BB 2 R-CACIB 
Jaime Chkl 1 CAC BB 1 CACIB BOS
 
Efter första utställningen hade vi några timmars väntan och vi tänkte ta oss nått att äta och dricka.
Jag stannade vid hundarna och Maria gick iväg för att få tag i kaffe och nått att äta, men kom tillbaka med några godisbitar och en mugg kaffe. Var fanns alla cafeer och restauranger som vi blivit lovade :
 
 
Modernt shopping center - ja, stort och rent
Cozy, warm, bright comfortable rooms on the first floor - KALLT som bara den, inga stolar eller bänkar
Cozy cafes and restaurants - 1 cafe på varje plan och ett öppet, kaffemaskin sönder, restauranger som inte var öppna och en inhemsk butik längst upp där Maria hittade lite godis
 
Med andra ord blev vi väldigt besvikna då vi inte hade tagit med oss någonting då vi fått info om att det finns så mycket att handla i centrumet - och billigt. Det fanns en klädaffär som var öppen med 70-tals kläder och sen radiostyrda bildar som familjer kunde komma och åka.  :(
 
Maria fick tag i en kille som pratade engelska och försökte förklara vår situation och att vi tyckte att det var väldigt dåligt planerat ; ingen info, inga stolar, ingenstans att äta, kallt.....
 
Då hörde en annan kille vad Maria och den engelsktaland killen prata om och sa att han hade restaurangen längst upp men att den var stängd eller nått, men att han kunde åka och handla något åt oss om vi ville. Maria förklarade att vi kunde dela på en pizza eller att vi kunde ta nån annan snabbmat :) Han åkte iväg och vi stod utanför för att vänta in honom igen då han sa att det skulle ta 10 - 15 minuter. Efter 30 minuter började vi undra var han tog vägen och andra utställningen skulle snart börja.
 
Maria åkte upp till restaurangen om vi missförstått honom att han åkt direkt upp, och när Maria kom upp kom han fram till mig där jag stod där nere och frågade efter Maria. Jag ropade på Maria och messad henne att komma ner och vi undrade var maten var. Han ville att vi skulle följa med upp till restaurangen, men vi sa att vi bara velat ha nått snabbt och snart ska in igen i ringen. Han ville inte förstå och gick in på utställningen och pratade med en tjej och hon tog hand om våra killar medans vi blev tvungna att följa med honom. Ja tvugna var vi kanske inte, men vi kände oss tvingade då vi inte visste vad han köpt åt oss.
 
När vi kom upp i restaurangen hade han dukat upp hela bordet fullt med mat. Men sluta ! Vi hade varken tid eller kunde äta upp allt detta, men vi satte oss vid bordet och provade maten. ingenting vi smakade var tyvärr inte gott, och det vi fick i oss blev till slut skinkskivor och äppeljuice. Ha ha !
 
Allt som fanns på bordet syns tyvärr inte.
 
Vi började undra vad vi skulle betala för detta och kände att vi måste ner till hundarna så vi inte missar nästa utställning. Efter mycket prat fram och tillbaka så gick vi därifrån och hade inte betalat någonting. Så pinsamt.
 
Utställning nr 2 för dagen satte igång och resultatet för den blev :
 
CAC
Domare : Leonid Sivak, Moldova
 

Emmeric Int 2 R-CAC 
Dallas open 1 CAC 3 BM 
Naomi open 1 CAC 2 BB
Jaime Chkl 1 CAC 1 BB BOS

Tyvärr missade arrangören vår uppfödargrupp

Vårt humör var ju inte det bästa för dagen efter att inte ha fått i oss något ordentligt så bilder på dagen vart det dåligt med. Men fler kommer på följande dagar !

Vi hade tänkt oss att gå ner på nån restaurang och äta på kvällen, men vi var så trötta så vi käkade en macka och kokade ägg innan vi slocknade i sängen.

 
 
Kommentera inlägget här: