nettanbergh.blogg.se

Rulltårta med banan, grädde och chokladsås

Kategori: Bakat - mjuka kakor, Min vardag 2017

3 ägg

1 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1 dl potatismjöl 
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

3 dl grädde, vispad
150 g mjölkchoklad
2 bananer, skivade

1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten

3 dl grädde, vispad
15 g mandelspån, rostade
Chokladsås

Sått ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt mjölken.

Blanda potatismjöl, bakpulver och mjöl och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt ihop.

Smöra en bakplåtspappersklädd plåt, ca 30 x 40 cm och häll ut smeten jämnt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter. Ta ut kakan när den fått fin färg.

Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan. Lossa försiktigt pappret från kakan. Låt svalna.

Bred ut vispad grädde på kakan.
Sedan ett lager med grovriven choklad och därefter bananskivorna.

Rulla ihop kakan försiktigt.


Koka ihop kakao, socker och vatten till chokladsåsen i en kastrull. Rör om och sedan är den klar.

Vid servering toppas rulltårtan med vispad grädde, ringla över chokladsås och strö över mandelspån.

Kommentera inlägget här: