nettanbergh.blogg.se

Lövbiffsrullader i gräddsås

Kategori: Mat - kött

 
 
 
 
4 portioner
 
 
4 lövbiffar
8 - 13 skivor bacon ( beroende på hur stora lövbiffarna är )
1/2 kruka persilja
salt och peppar
 
Gräddsås :
3 dl vatten
2 - 4 msk köttfond
1 - 2 msk soja
3 dl vispgrädde
3 msk mjöl
salt och peppar
hackad persilja
 
 
Lägg bacon under varje lövbiff och lite persilja på varje köttskiva.
Hur många skivor bacon beror på hur stora lövbiffarna är och hur mycket bacon du vill ha runt.
 
Rulla ihop köttet till raullader och fäst med tandpetare.
 
Bryn rulladerna på hög värme i smör så du får en fin stekyta runt om. 
Salta och peppra.
Ta upp rulladerna och lägg på en tallrik.
 
Gräddsås : 
Häll i vatten, fond och soja i stekpannan.
Lägg i rulladerna i stekpannan igen och låt sjuda i ca 10 - 15 minuter.
Ta upp rulladerna igen.
 
Blanda grädde och mjöl till en redning och vispa ner i buljongen.
Koka upp såsen under omrörning.
Smaka av såsen med salt och peppar
 
Ta bort tandpeterna från rullarderna och lägg tillbaka dom i stekpannan och sjud ca 5 minuter.
 
Servera till potatis, ris eller pasta.
 
 

KOMMENTARER:

  • Cecilia säger:
    2016-03-15 | 09:51:05
    Bloggadress: http://cavegirl.se

    Det där lät inte dumt

Kommentera inlägget här: