nettanbergh.blogg.se

Lax- och Räkgratäng

Kategori: Mat - fisk

 
 
4 portioner
 
1 purjolök
2 vitlöksklyftor eller 1 solo
100 g sockerärtor
4 bitar skinnfria laxfileer
2 dl bearnaisesås
2 dl turkisk yoghurt
200 g skalade räkor
2 dl riven ost
chilikrydda eller annan liknande krydda
 
Garnering :
räkor
dill
limeklyftor
 
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
Fräs dom i smör utan att det får för mycket färg.
 
Dela sockerärtorna på mitten och blanda dom med löken innan du lägger ner dom i en smord form.
 
Lägg laxen ovanpå lök- och sockerärtsblandingen.
 
Blanda ihop bearnaisesås, yoghurt, räkor, ost och chilikrydda.
Spara några räkor till garnering
 
Bred såsen över laxen.
 
Gratinera mitt i ugnen i 18 -20 minuter.
 
Garnera med räkor, dill och limeklyftor.
 
Servera med ris, potatis, sallad eller pasta.
 
Kommentera inlägget här: