Lax- och Räkgratäng
Kategori: Mat - fisk
4 portioner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor eller 1 solo
100 g sockerärtor
4 bitar skinnfria laxfileer
2 dl bearnaisesås
2 dl turkisk yoghurt
200 g skalade räkor
2 dl riven ost
chilikrydda eller annan liknande krydda
Garnering :
räkor
dill
limeklyftor
Sätt ugnen på 200 grader
Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
Fräs dom i smör utan att det får för mycket färg.
Dela sockerärtorna på mitten och blanda dom med löken innan du lägger ner dom i en smord form.
Lägg laxen ovanpå lök- och sockerärtsblandingen.
Blanda ihop bearnaisesås, yoghurt, räkor, ost och chilikrydda.
Spara några räkor till garnering
Bred såsen över laxen.
Gratinera mitt i ugnen i 18 -20 minuter.
Garnera med räkor, dill och limeklyftor.
Servera med ris, potatis, sallad eller pasta.