Fläskfile i vitlökssås och tagliatelle
Kategori: Mat - kött, Mat - nudlar och pasta
Här kommer ett uppskattat recept som vi gjort flera gånger här hemma.
Tagliatellen blir krämig av vitlökssåsen och köttet är saftigt till.
4 port
4 portioner Tagliatelle
400 g fläskfile
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 gul och 1 röd paprika
1 - 2 vitlöksklyftor
Sås :
200 g färskost med vitlökssmak
1 1/2 dl köttbuljong
hackad persilja
Ugn :
175 grader
Bryn fläskfilen i lite smör runtom.
Krydda med salt och peppar.
Lägg fläskfilen i en form och stick i en köttermometer.
Stek köttet mitt i ugnen tills temperaturen visar 65 - 70 grader.
Tack ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.
Kärna ur och strimla paprikorna.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs det i lite matfett några minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.
Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljonen under omrörning.
Låt såsen puttra i ytterligare några minuter.
Smaka av.
Skär filen i skivor och lägg dem ovanpå den koka pastan.
Häll över såsen eller som vi gör - blanda ihop sås och pasta - och strö över hackad persilja.
Häll över såsen eller som vi gör - blanda ihop sås och pasta - och strö över hackad persilja.