nettanbergh.blogg.se

Falsk risotto

Kategori: Mat - nudlar och pasta

 
 
 
Denna falska risotto kan man äta till allt - tycker vi i alla fall.
Den är enkel att göra och är krämig. Hur krämig man vill ha den kan man ju bestämma själv beroende på hur mycket philadelphiaost man har i. Sen kan man ju smaksätta den med vad man vill.
Vi åt den till en bit lax och stora räkor och då smaksatte jag min falska risotto med dill.
 
 
4 portioner
 
 
3 1/2 dl risoni
100 g philadelphiaost
2 tärningar kyckling- / hönsbuljongtärningar
salt och peppar
nyriven parmesanost
ev smaksättning
 
 
 
 
Koka upp vatten och tärna ner buljontärningarna.
 
Tillsätt risonin när vattnet kokar och koka i 11 minuter enligt förpackningen.
 
Spara ca 1/2 - 1 dl buljongvatten när du häller av vattnet.
 
Rör ner buljongvattnet, philadelphiaost och parmesanost i risonin och smaksätt med salt, peppar och ev nån smaksättning
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: