nettanbergh.blogg.se

Bullar med krossad choklad och vanilj

Kategori: Bakat - bullar

 
 
Receptet kommer ifrån Tidningen Hembakat. Ett mycket lätt och snabbt recept !
 
 
20 st
 
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
14 - 15 dl mjöl
 
Fylning :
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200 g grovhackad choklad
 
Garnering :
1 ägg
florsocker
50 g smält choklad
 
Smält smöret.
Häll på mjölken och värm till 37 grader.
 
Smula ner jästen i en bunke.
Häll över degvätskan och lös upp jästen.
Tillsätt socker, salt och mjölet lite i taget.
Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
 
Rör ihop ingredienserna - utom chokladen - till fyllningen.
 
Knåda dengen och dela den i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel.
Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
 
Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i 10 lika stora bitar.
Lägg den med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
 
 
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 15 - 20 minuter, tills de fått fin färg.
 
 
Låt bullarna kallna.
Smält chokladen.
Pudra bullarna med florsocker och ringla över den smälta chokladen.
 
Kommentera inlägget här: