Gulaschsoppa med fetaostcréme
Kategori: Mat - soppa
4 - 6 portioner
2 stora lökar
smör
500 g tärnat nötkött ( 1 x 1 cm ) av högrev eller bog
paprikapulver
1/2 dl tomatpuré
5 dl krossade tomater
1 liter vatten
3 oxbuljongtärningar eller oxfond
1 riven solovitlök
6 potatisar
2-3 morötter
salt, svartpeppar
1/2 dl persilja
3 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
150 g smulad fetaost
2 msk flytande honung
Skala och hacka den gula löken grovt och fräs den i smör i en stor gryta.
Bryn det tärnade köttet i en het stekpanna i smör.
Tillsätt köttet i grytan.
Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpurén i grytan,
Rör om och låt fräsa en knapp minut.
Lägg ner krossade tomater, vatten, täningar / fond och vitlök.
Koka upp och låt soppan sjuda under lock i ca 1 timme.
Dela potatis och morötter i grova bitar.
Tillsätt dem i soppan och sjud ytterligare tills dom är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda yoghurt med fetaost och honung efter smak.
Ann säger:
Tackar
Susan säger:
Bloggadress: http://susan.itelit.com
Men så gott det ser ut...älskar soppor=)
Kramar
Berit Pettersson säger:
Ser mumsig ut. Kram