Nötbröd
Kategori: Bakat - bröd
Ett kompakt nyttigt bröd utan mjöl. En skiva ost på en tunn skiva tycker jag var gott på detta bröd.
1 form :
100 g valnötter
100 g haselnötter
100 g sötmandel
100 g krossade linfrön
100 g skalade sesamfrön
150 g pumpakärnor
150 g solroskärnor
ev 75 g sultanrussin
1 tsk salt
100 g olivolja ( 1 dl )
6 stora ägg
Sätt ugnen på 160 grader och klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
Ställ en stor bunke på köksvågen och väg upp angiven mängd av de olika nöt- och frösortern.
Nollställ mellan varje sort så du inte kommer av dig.
Vill du ha russin i brödet så tillsätter du även dom.
Häll i olivoljan och tillsätt saltet.
Ta bunken från vågen, knäck ner äggen och blanda alltsammans riktigt ordentligt.
Häll upp smeten i formen och platta till ytan.
Grädda i 60 minuter.
Låt brödet svalna på galler eller en träskärbräda.